събота, 19 март 2011 г.

Истинската история на една певица в кратце - МИ(С)ЛЕЙДИ..

Не съм мислил в редове из блога от много време. Реших да поднеса темата в пакетче думи. Пиша Ви кратък, сбит разказ, който бива употребен за пояснение върху въпроса, защо някои стават фолк певици и какви обстоятелства ги заставят за последното.
Имало една млада дама. Тя искала да стане велика певица, дори леко по-велика от колкото реално искала. Фактите за нея били следните: Стояла затворена в семейното имение в Перник, като не стояла там и през нощите пернишки, и не шиела гоблени подпряна на прозореца на своята спалня, а махала с кърпичка на кавалерите си. С тъга в очите се любувала на кипящата дейност в близкия пункт за вторични суровини и подочувала с ушета припкащите в пространството звуци от издъхващия ВЕФ. Истинска феерия .. Така се точели дните, разтягали се мечтите и милейди си хвърляла лак след лак напразно. След като я пернал прав ток от машата, тя си измислила псевдоним - Мис Лейди или по-точно - МИ(С)ЛЕЙДИ.
За родителите на МИ(С)ЛЕЙДИ, не ще да е уместно да пиша. На братът на милейди оставали само няколко месеца и щяли да го пуснат, а Рачо не знам кой е. Асма нямали, но имали люлка. Времето е приятно за сезона.
Съдбата забелязала МИ(С)ЛЕЙДИ и не щеш ли, случило се нещо ..
Американска новинарска телевизия стриймваща в нета, обявила, че земята е под метеоритна заплаха. Случайно МИ(С)ЛЕЙДИ не знаела, че има такава телевизия, затова съдбата си спретнала опасна изненада.
Именно, метеорит паднал в Перник! Истинска експлозия, взривове, трясъци, отблясъци, брукат и дим. Перник бил съсипан, загубил величествения си блясък. Само имението на МИ(С)ЛЕЙДИ останало непокътнато. Било като магия с SMS, толкова невероятно. Младото момиче било изключително объркано. Дори си направила една снимка в "объркано състояние" с телефона, посредством огледалото. Звъннала на една приятелка да ѝ каже, че е в тотален ТИК-ТОК, но мрежата била срината. МИ(С)ЛЕЙДИ не се обезпокоила за нея, защото знаела, че метеоритния взрив не би ѝ навредил. Предишната вечер се била разцепила с едни пичове, затова не можело да се доразцепи и повреди повече.
Но имало и още нещо, нещо неподозирано. Космическата придобивка разпръснала финни частици, съдържащи азоти и мазоти, на атома малкото атомче, консерванти и всякакви фруктози от които всички голфове в Перник оживяли като във фантазията на Спилбърг.
И последните жители на Перник побягнали. Побягнали към София.
МИ(С)ЛЕЙДИ не знаела какво да прави и се опитвала да измисли план за евакуация от Перник. Цяла вечер си блъскала главата. Това го можела, затова много я блъскала. Даже като се сетила едни приятели как ѝ блъскали главата веднъж, разбрала, че колкото и да си я блъска, все ще е малко. Естествено, не се случило нищо ново. Така, тя зачакала в тъмата под вестибюла и тихичко ридаела. Минали часове и заспала. Сънувала пророчески сън, в който разбрала защо е оцеляла при застигналата я катастрофа. Преди година се случило следното: била на сватба на своя съученичка, която пак се омъжвала. Пак за Пацо-Пирона. Бизнесът му пак потръгнал и пак си взел кола. С колата пак я карал и пак било яко. Пак ходили в Пловдив. Пловдив пак бил там. И пак се върнали в Перник, пак да се женят. Сватбата минала прекрасно - булката колила прасе. Прасето пяло полу заколено. МИ(С)ЛЕЙДИ го снимала с телефона. Имало много гледания. Надявала се пак да снима прасе, ама с VERTU.
След сватбата, в ресторанта, на втория етаж било истинското пиршество - направо касапница. Прасетата не били от значение, сега всеки можело да заколи ближния. Нашата героиня всмукнала малко повече и на път към тоалетната се спънала в циганка, продаваща китки. Циганката залитнала и паднала през балкона на ресторанта. Почти никой не разбрал за случилото се, а който го видял, решил, че ако прасета се колят на церемонията е нормално да се хвърлят циганки през балкона в ресторанта. Не по-залитаща се оказала и МИ(С)ЛЕЙДИ, тя не паднала от балкона, защото нейния залит я отпратил в срещуположната посока, именно към стълбите. Падала много време, но паднала на меко. За нещастие, паднала върху котка и я убила. Това била котката на циганката. Стълбите свършвали точно на входа на ресторанта, под балкона, където била и мъртвата циганка. Мислейди се натъжила. Положила котката до циганката и всмръкнала тъжно. За секунда ѝ се сторило, че циганката и смигнала, след което просто изчезнала, изпарила се като дим. МИ(С)ЛЕЙДИ останала вцепенена и се огледала за други хора, но не видяла никого, освен някакъв руснак на метри от тях, който май бил паднал от същия балкон, но по цвета на лицето му разбрала, че това се е случило през изминалите дни. В нощния въздух се разнесъл гласът на АЗИС, който прошепнъл името на МИ(С)ЛЕЙДИ - Златка. Притреперал на дълго "а", като истинска фолк фурия. Поцвилил нежно, ахнал като тинейджърка и отшумял. Циганката била близка родственица на Азис ...
Младото момиче било сторило велика добрина и сега циганска благословия я покровителствувала. Била убила родственица на Азис, непредумишлено.
Внезапно усенена, тя се събудила. Било по обедно време. Разказа ставал все по-дълъг, а Алекс Борназ все повече пиел вино и пишел страшни глупости.
Незнайно защо МИ(С)ЛЕЙДИ се сетила, че една нейна приятелка, има братовчедка, на която сестра ѝ живеела в София. Нейната майка чела книга на Удхаус и им върнала следното съобщение:

" Дъгата е направена от малки цветни зайчета. Когато фея кихне се разжда бебе, бе пич. "

Благословията на Азис се носела над имението на МИ(С)ЛЕЙДИ и неговата протекция ѝ носела покой. Пропускаме още няколко часа и минаваме на развръзката:
През Перник минавал не друг, а някой си. Казвал се Митко, по паспорт. Кръстен бил на дядото на дядо си, който не познавал своя дядо. Това накарало баща му да се чувства горд, че той си познава дядовците. Искал да стане барон, тарикат, мутра и железен пич. Пътувал от Бургас през Перник към София, където щял да се представи за сръбски сводник на някакви собственици на заведение. Като разбрал за случилото се в Перник, му хрумнала страшна идея. И естествено я задвижил. Обмилял я по пътя докато преминавал от Бургас през Ямбол, Стара Загора, Чирпан, Пловдив, Благоевград и Кюстендил до Перник. Случило се следното:
Той пребил голфовете - някъде около 400 на брой, след което ги завързал един за друг и им избил по един фар за назидание. Оставил и такива с по два фара, за да не сваля цената на всичките, защото мислел да ги тунингова в София и да ги задвижи към Бургас, където един Илия щял да ги шитва на някакви Гърци, които продавали килими. Илия бил фитнес маниак, щял да става охрана на Митко, като му потръгне със софийските мафиоти.
Едва на тръгване от Перник със 400-те голфа, Митко зърнал нещо странно. Младо момиче му махало с кърпичка от един прозорец на "имение" без асма. Митко се изплюл и се изпъчил. Било добре за него, защото искал да се нарече Митко-Железото.
Вижте, вече едва се държа, въобще не мислех да сядам да пиша, събота вечер е .. Не ми се ходеше никъде, изключих си телефоните и мислех да почета или да погледам нещо. Трябва да сглобявам и едни макети. Чакат ме и два клипа и една реклама за монтаж, освен което още 100 задачи. Ясно е какво е станало - Митко я води в София, успява с тия мафиоти от заведенията, а тя става певица при същите. Илия продава голфовете, ама изчезва с парите. Митко е обещал едни пари (от голфовете) на някакви, дето му дали газови пистолети. Добре, че ги избили, защото .. Той после става футболист, от немай къде. Жени се за МИ(С)ЛЕЙДИ, ражда се Митко, кръстен на бащата на единия му дядо. Майката на МИ(С)ЛЕЙДИ се казвала леля Митка и тя също била щастлива. Ама Митко заминал за чужбина и мамата си ... Всичко хубаво от мен, Алекс Борназ!:)


Следговор от автора:
И значи, аз стоя .. и онзи .. пам-пам .. после гледа - мисли .. тряс .. накрая ТУФ-ТУФ-ТУФ и малеее .. А обстановката - дъжд пее, птички валят.