неделя, 30 юни 2013 г.

#хаштага и момента, хора! Очерк на една емоция с #

Когато станахме хаш - #ДАНСwithme /  #СИСТЕМАТАreloaded /  #усмихнисебе / #BulgarisExists! / #NOрешарски - тагнати:

Заради така неудържимия си "24/7" ритъм от последните времена, аз сериозно пострадах като блогър, тоест репутацията ми на такъв бе разбита и в PR отношение трябваше да призная себе си в безотговорно поведение и заблеяност! За да се реванширам, реших да направя един очерк на собствените си включвания от така хаштагнатия няколко седмичен период по най-мързеливия начин - Ето, че мой извор е собствения ми facebook и "оо, неразумни", толкова е удобно да copy/paste-ваш себе си!


Alex Bornaz
Представям си как е изглеждало шествието от птичи поглед - хиляди разноцветни чадъри, сини и жълти дъждобрани, опаковани в найлон плакати и 1/2-ра от браз секцията на филхармонията, симбиоза от феерията на уличния артистичен дух и осъзнаването на младежта след един силен псевдодемократичен 20 годишен дъжд - поредната дежавю препратка към "Времето Е Наше" и лъвчето V, дано този път и за назидание срещу идеологическата леност, която предизвика така подчертаната безличност на България за пред цял един свят от царско време досега .. макар и късно, това не е борба с това правителство, а борба с безнравствеността и наглостта като цяло! С няколко думи, #ДАНСwithme докато #СИСТЕМАТАreloaded ..
Призори минавам до парламента, надувам два камертона и .. О .. Чудо! За момент си помислих, че докато за час/два съм се запилял в глъч и плява, правителството е паднало и са пратили ескорт да го прибере. Уви, колкото и да се вписват в картинката, момчетата са по друг въпрос, но идентичен ..Та оттам заключвам, че пак на #ДАНСwithme с една #усмихнисебе, защото #BulgarisExists! и трябва да #СИСТЕМАТАreloaded .. Вече много сериозно се замислям, че възможните пъргави решения не са никак много в ивентара: Спиране с шествието и блокиране на главен пътен възел на смени и/или разговор със синдиката на полицията*, слагане КРАЙ на глупавите подметки за ГЕРБ, които не бива да са фактор нито за пример, нито за умисъл, нито за разговор в така поставената ситуация (ignor 2), и най-вече реално отчитане на факта, че дясното остана извън парламента и това даде последици, отчитане на наличните десни представители и опомняне у хората и медийте, че е глупаво да се правим на треснати, че тази ситуация вече не я е имало! *Защото мисля, че ще е удачно да .. както беше .. Николай Добрев .. да се знае .. опитът .. такива сме .. не бива овцете да .. втори, трети шанс .. не до безкрай .. Хубав Съботен Ден! ;)

Сидеров твърди, че вече знае кой стои зад кръговото шествие вечер .. Явно е разбрал, че това е д-р Ливайн с магнитните си наколенници. #ДАНСwithme в 18:30!
Хаха .. Оказа се, че Мая Манолова е разбрала погрешно протестиращите, които са я замеряли с яйца, домати и кифли и се е прибрала, а Те всъщност искали да я нахранят.

Alex Bornaz

Едната ми котка е старо куче, а другата знае 2 и 200! Така, че ако мислите, че не знаят да протестират - #ДАНСwithme Те са го измислили, а #усмихнисебе! им е втора магистратура .. Хайде на идейно кафе, сутрешно и обедно!
Не ме съдете строго, но искам да помогна на "управляващите"! Приготвил съм им тези лекарства, защото нямало да мръднат поне още една седмица, ама според мен ще "мръднат"! Част от медикаментите ще им докарат #усмихнисебе! и ще запомнят #ДАНСwithme с много любов и хора събрани в тяхно име ..
Найден Тодоров заби едно класическо #усмихнисебе!

Двама политици си говорят:
- Колега, какво ново казахте последно във великолепната си реч за младежката безработица?
- Аз?! Нищо!
- Това ми е ясно, питам, как го бяхте формулирали.

Емо Чолаков, #извинисебе! :D


Най-истинските #усмихнисебе на днешния #ДАНСwithme ..


Като гледам сценариите, които родната действителност поднася ден подир ден с имена и факти за чудо и приказ, от фикцията за заговора срещу Пеевски до картела на Бориславова, си мисля, че снощи ми попаднаха тези добре познати изречения, които са като синтез на всички анализи за случващото се с разбудените от двадесет годишен сън българи .. "Ако яйце се счупи с външна сила, това е краят на един живот. Ако се счупи със сила отвътре, това е началото на един живот. Великите неща винаги започват отвътре." Сега е време да разбудим и анализите за това, защо една над 100 годишна мерзка комунистическа сила, партия като БКП (основана на 10-ти април 1990-та) започна така демонстративно да си връзва кънките една за друга по детски и то по начин, който .. ОП! .. Европа и целия свят подчертано да забележи? На бива да допускаме комунистическата клоака да се затвърди образа НИ на постсоциалистическа почивна станция за престъпници, която флиртува всеки Божи ден с турски и руски застъпници и се гаври и забавлява с робите си - невменяеми фашизоиди на които се придава неполагаема персонална доза медийно либидо! Робството трябва да се изгони веднъж завинаги .. Хубав и Успешен Ден, #усмихнисебе и #ДАНСwithme!

#усмихнисебе - Замислих се, че само Чък Норис е способен да преброи протестиращите българи по улиците! #ДАНСwithme - Второ, забележете реновираната "Витошка" как слегна за 2 дни, възпитани протести му е майката на тая бащиния! #ignorevolen - Третото е, че чакащите бобанки зад операта са използвали всички думи, които знаят за разговор и сега им е скучно, допускам възможността да се сбият помежду си, защото преди половин час се караха за спойлерите на някакъв модел S класа, който явно е фикция за успеха им след цялото това държане на маса във въздуха над пъпеша на шушумигавия безпардончо, нещо от което ще събират за салфетки и накладки по план и надежда вовеки ..

Ето това е НАШАТА страна на протеста! Протеста в който след десетки хиляди души не остава боклук освен този, който е събран около кошчетата, протеста в който този с две знамена дава едното на човека който е без, протеста в който хората с костюми отиват на шествие веднага след работа, протеста в който партийните лидери оставиха народа да се произнесе без да го подтикват, протеста в който, подобно на този от началото на 90-те и този от 97-ма възрастни жени развяват знамена от прозорците, а от сградите се чуват химна и дунавското хоро! За втори път народа може да каже "ВРЕМЕТО Е НАШЕ" и трябва да защити тази си даденост докрай и да не допуска този израз да бъде забравен за още 20 години! Ето един кадър от протеста в който припознахме себе си! #ДАНСwithme #ignorevolen #усмихнисебе

локация: заграден периметър за деца, площада пред президенството

артисти: :):):)

Да знаете, че Воленко пак се е прищипал сутринта и сега прави плява на Раковска, днеска може да му се доиграе на диктатор, знаете, че му омръзват игрите! Само щадете операта!
На втория ден съзрях нещо, което ми зае вниманието и съзнанието за известно време, един млад човек с плакат, който повече от многозначително казваше: "ОТ 6 ГОДИШЕН СВАЛЯМ КОМУНЯГИ!". Две десетилетия бе смешно този балкански народ отново да изрече "Времето Е Наше" .. Все още ми е малко трудно да възприема напълно, че е възможно толкова малко след като се бях отчаял безпътно, да видя с очите си и чуя с ушите си, че след повече от 20 години прекарани от 3 поколения в развитие на основен общонационален занаят като "овцевъдството" да просъществува и хорското единомислие и жажда за справедливост, желание за просперитет, права и развита, културна и интелигентна демокрация .. Сега само се моля, това да не е моментно опиянение от което отново утре да не остане нищо! Да се окаже, че този мираж да видя десетки хиляди българи желаещи своето общо добро бъдеще е еквивалент на "петилетката" в чиито интервал се случва едно и също - сипва, ветрее, сипва, ветрее. Уви, в една "двадесетилетка" много животи могат да бъдат безпредметно похабени. И понеже съм Борназа, ето и една смешка за финал:

"Изобщо не сме подозирали, че когато това правителство заяви, че първото нещо, което ще направи, е да се погрижи за майките и децата им, това ще са Делян Пеевски и майка му." - Коментар на Божан Петров "Хоризонт" (15.06.2013)

Както предложи Стоян Михалев - Маргините да се готвят за шефове на МВР, а по трасето предлагам да съберем Вальо Топлото за социалните въпроси, Златко Баретата за шеф на военния музей примерно, а защо не и един експеримент с Коко Динев за заместник на Карталов в операта? Може и Ковачки да удари едно енергийно рамо .. нищо, че сега пише книги с философски трактати, тъкмо вдига ценза. Да влиза Куйович със CV-то и да сяда да почака, че сега ми хрумна как Доган може да оглави католическата църква в България, не намирам нищо нередно, а си струва за идеята ..