събота, 27 юли 2013 г.

"Hommage à la vague des protestations bulgares" ..

Ще си карам на copy/paste между блога и facebook още едно известно време, простете за което! Лято е все пак, оправдание не ми липсва, освен което е и удобно да разчеткваш директно блог, facebook и twitter .. За настроение слагам първо едно видео, да си придадем тема. Обзора (пореден по ред) е следния и телефонопръстието ми резултира online така:



Грешката била в това, грешката била в онова, трето, пето, десето .. Абре льольовци недогалени - грешката е, че над 40 дни не си подавате оставката и се давите с кокала при достатъчно ясно изразено всекидневно обществено неодобрение - ‪#‎ДАНСwithme‬ 42 ...
Но пък ‪#‎NOresharski‬ гледал, че икономиката била в цвят - излишък имало, криза нямало - е как го направиха? Да не са влезли отнякъде пари? През бизнеса? От Европа поздравиха ли ви или не ви бригат тия неславянски саксонци дето само пречат от години да си веете сърповете?


Но получавам спомоществователен тласък за едно 50% обосновка, колкото съм готов да драсна в една юлска, нощна, съботна жега ..
Stoyan Entry Gogov II "Алекс принципно мисленето ти е много иновативно и добро, но тук не съм съгласен с теб. Най-вече с това, че те протестират 40 дни, а Орешарски е на власт от два месеца, за 20 дни не знам какво очаквате толкова да се промени. Не ги оставате намира."

В случая Стоян просто ми дава начален тласък да напиша нещо, което иначе отлагам като летно неглиженце, но ето доказателство, отговарям ..
"Това ми един от последните ‪#‎ДАНСwithme‬ дълги статуси, обещавам. Отговарям на Stoyan Entry Gogov II, доколкото мога кратко и ясно, дава ми грешка в коментарите.
Въобще в дневния ред искания не се и прокрадва темата дали са способни, дали могат, дали имат време и дали ще продължат. Бях сред противниците на битовата и бирена форма на протест през февруари, при това не защото подкрепях Хълк с пожарния маркуч и задругата му, а защото се опасявах доколко обществото е способно в подобен момент да разсъди над съдбата си .. по-добре за момента не можеше да стане.
В деня в който тогавашния протест даде резултат, казах на майка си "Маман, комунистите идват! Чака ни попара .. " .. Стана каквото стана, върнахме дресьорите и тогава на свои колеги в телевизията дадох списък с няколко имена на хора, които очаквах да станат новите звездни кадровици. Едното име беше на Пеевски, заедно с това на батко му, банкера - семеен приятел. Чудно, че така и стана. Почерпиха ме.
Уви .. не очаквах народа да се събуди. Не коментирам Сорос, човека е скица, нека си го въртят в ефира, колкото си искат. Не коментирам кастинг агенциите в каквато и работя. Не коментирам медиите, не коментирам и facebook. #ДАНСwithme е червен картон за грешка, червен картон за това, че Те искаха тихомълком още в началото да покажат как се дирижираше парада, да размахат както си знаят палката .. Иван Славков казваше на Ламбо по повод някакви запой - "Да си го направим както само ние си можехме!" .. Но в случая управляващите не отчетоха простата очеизвадна действителност, а именно, че хората вече общуват не само заради снимки и виртуални ферми, а и заради синхронизацията в мисленето, в знанието, историята и желанието за единомислие и еднопосочност, градивност.
"Конспирацията" на еволюцията на човешкия вид им изигра лоша шега и се оказа, че може дори и над 100 годишната БКП, основана 1910-та, да си върже сама връзките и да се льосне подир един facebook, подир един twitter. Така, че не е въпроса в това дали имат времето да си свършат работата, а в това, че са загубили моралното право да посягат на държавата. Да озаконяват криминогенните си отрочета и да разиграват позициите и отношенията на България със света в полза на Съюза и на това пак да станем "Задунайска им губерния". В кратце се опитах да Ти разясна поне 50% от своя мотив, заради който вече повече от месец ям етикета "Костовиско леке" и "онлайн брошурораздавач на Демократи за силна България" както ме нарече мой "приятел" в лично съобщение преди 3 седмици .. Времето е хубаво. Поздрави!"
Ето го и продължението, за да минат през ситото още един/два хода ..

  • Stoyan Entry Gogov II Всичко добре, много добре дори обяснено, но знаеш и ти, че колкото те нямат право да посягат на държавата толкова и другите нямат. Всеки се доказа какъв изкусен крадец може да е. Такива банални теми тук можем само да ги дъфчем без резултат. Окей, съгласен съм хората се обединята - супер! Обаче не можеш да отречеш, че има и много платени. Подкрепяш ДСБ, но откъде знаеш, че ако те са горе и те няма да прават същите шмекерлъци? Казах го преди седмица на една маса на възрастни хора, които навремето са искали демокрацията и са я получили, а сега част от тях не са много доволни - " Няма добри, има лоши" т.е искам да кажа, че и добър политик да си и да искаш да оправиш нещата няма как да стане. Защо ли ? Колкото и песимистично да звучи, проблема се крие на още по-високо ниво от политиците. Други хора които дърпат конците и ние там глас нямаме. В много държави е така, но онези държави навремето и сега са имали качествата да станат сили, а ние не, затова там проблема не е така очеваден като тук. Плевела е плевел - и да го скъсаш той пак ще порасне и да го изкорениш ако падне семе пак ще поникне. Мафията Алекс, парадоксално или не, ако не се премахне тази зараза и Господ да ни поеме управлението и него ще го натиснат. Народа се обедини срещи ББ, окей. Народа се обединява срещу Ореш, добре. А другите какви ще да са ?Тези които тепърва ще идват и крадат ли ? И аз бях по протестите и пак ще ходя когато усетя, че трябва, но ти сам ще видиш след години ще се сетиш какво съм ти казвал като видиш, че промяна няма. Пари има, способности има, но всичко се върти горе и не стига до нас, защото болестта вече доста се е развила и не е в начален стадии. Поздрави за доброто обяснение и за продължителните битки които правиш! Все пак мисля, че е рано да се искат оставки и трябва да се даде шанс някакъв.

  • Alex Bornaz Не съм твърдял, че в прехода нещо е дало очаквания резултат, но прехода, макар и след кома трябва в някаква степен да се доизгради. При това вече не говорим за политическа етикеция, а за почти генна промяна в народа. Няма защо да коментираме конкретните му убеждения, прав си за нещата, които пишеш, не отричам .. Но потретвам - протеста не е за подкрепа на едни или други, а за борба с тези, които отдавна са забравили морал и душа, които и да са те ..

    Alex Bornaz Много конкретно и събирателно изтервю на Krassen Stanchev по темата за "нарочните" грешки и "случайните" планувания: http://offnews.bg/index.php/225334/krasen-stanchev-oresharski-ne-pravi-gafove-tova-e-chast-ot-misiyata-mu

    offnews.bg
    Във връзка с новината от вчерашния пленум на БСП, че кабинетът "Орешарски" ще

    Stoyan Entry Gogov II Тук съм абсолютно съгласен. С потретването усетих идеята ти.

Отделно с поздрав за Асен Генов, който отнякъде намери стоманени нерви за писмена комуникация с младите плочи на "историческата гордост" от Бузлуджа, отдавна не бях изчитал всички коментари под пост във facebook от обществено лице, а то са къдрави фрази, то са статистики, то са победители!? Става дума за написаното от министър Вигенин:"Днес броят на протестиращите срещу кабинета и на подкрепящите го пред НДК се изравни, на бТВ даже им се наложи да ползват архивни кадри. Време е емоциите да минат на заден план, да седнем на сериозен разговор с представители на протеста и да обсъдим как да приложим разумните искания." който повлече под своя труд толкова много и невъобразимо занесени коментари, че чак си попарих чай след прочитането им!
Предлагам само това .. Повече от 40 дни правете събори на Бузлуджа и после се опиянчвайте от "успеха" и "победата" си. Никой не се състезава с Вас, протестиращите ви казват: "РАЗКАРВАМЕ ви", заедно с цялото ви мислене, безпардонност, феодализъм и остатъчен мухъл от застоялата ви философия! ‪#‎ДАНСwithme‬ да ви помете! - така се говори .. ;)

И понеже още не съм отразил мнение за вечерта на сблъсиците, а който ме познава знае, че съм бил в редиците, ето едно FB изречение от последващия ден ..

"Тази нощ не правихме нищо нередно, просто пренаредихме центъра по фъншуй .. Видяхме как PLANET и 365 дариха "политически чадъри", а разгадах и хитрия смисъл на този 1 млрд - покриване на разходите по ‪#‎ДАНСwithme‬ .. Тази нощ почувствахме дори хладния зимен полъх от 97-ма посред лято в пълнота. Беше приключен инфантилния подем, който ми писна в последните дни и народа показа реалното си отношение! Бях черен пред приятели, когато казвах, че не съм сред феновете на полицейските усмивки - полицаите са хората в чиито ръце беше цялата ситуация още в първите 10-тина дни на протеста до смъртта на техния колега, ако имаха синдикална сила да решат проблема колективно можеше да видим още едно дежавю със сдаването на властта от Николай Добрев преди години - след неудържимото проникване в парламента и запалването му, когато дори и Жорж Ганчев прескачаше заграждения в галоп като антилопа. Хора, този един милиард е топлийка пред целта им да Ни шкартират от Европа, когато ще разпуснат старите руско-комунистически морафети на пълновластието без задръжки. Днес в медиите виждам наглост на злодеи като от приказки на братя Грим - тези хора се опитват да въплатят реалност на фона на очеизвадните ексцесии случващи се пред тях. Незнайно как го е пресметнал така, ум ми не побира, но според СтаниШев тези протести опитват да доведат .. ДОРИ И ДО ИСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!? СТИГА БЕ!"