неделя, 22 декември 2013 г.

- Първи Тест На Пиратките Преди Празници -
Та .. смятах да започна финьозно с нещо политично, но май е рано за "предистория, обзор на момента и очаквания" за обстановката от последните пулсирания между правителство и протест (това ще е производителна тема в предстоящите празнични дни), а и ме гръмна до състояние на безжизнена апатия "дребната" грешка при която заместник-председател на парламентарната група за другаруване с Индия обърна в мъжле втората жена в света, заемала поста премиер-министър, а именно Индира Ганди и затова ще пусна няколко линка в ефира с общообразователна цел, които обаче разсейват от подобни теми и нямат почти нищо общо с тях! Естествено, няма да е зле, ако Сте поне малко нащрек око случващото се с Михаил Ходорковский, защото в момента се разиграват куп "дежавю"-та с особено интересен геополитически сценарий, а още даже не съм стигнал до темата със сценариите, която съм подготвил!
Става дума за музика и кино, а именно:


.. факт е, че постоянно съм от концер на концерт, но има едни редки случаи в които наистина .."аз съм на концерт"..
.. както написах по-рано вечерта, ходих на гости на детството си с Ricchi e Poveri ..


.. хората с многобройните явявания на "Сан Ремо", които пееха любимата ми:

Една бяла котка със сини очи,
една стара ваза на телевизора,
във въздуха пушек от свещите,
две червени бузи, червени като ябълки.
:)

Концерта беше прекрасно организиран от Joker Media, които преди това бяха написали така:
"Рики е Повери- този отбор , пълен с чар и радост"
Те са били заедно в продължение на почти 50 години, но когато излязат на сцената имат същата енергия като първата в Сан Ремо с хита "The Last Love", с който се изкачиха на върха на  класациите.







Въпреки преживяната от тях трагедия в началото на годината, тези хора показаха настроение и енергия с каквито много малко актуални млади изпълнители могат да вдигнат публика на крака ..

Bye! Grazie di cuore!
***

А сега и плод по темата за големия екран! Директно с първия филм, а именно "Grand Piano" ..
За него казах на прищтели "От много време не бях попадал на толкова добър сценарии, връща ме в "годините на киното", така да се каже .." и не мисля, че това твърдение има нужда да го доразвивам, вижте:


И ленатата, чията екранизация чаках доста време със слухове и догадки на ум, а по-точно "Transcendence" с участието на Джони Деп, който поне един път няма да изглежда като карнавална закачка, или поне до някъде ще е в горе/долу общочовешка рамка. ;) Лентата е особено футуристична и още по особено неочаквана:







За да завърша с минутката за разтуха, ето на какво ме "попадна" г-н Гарнизов - "Walking In The Air", естествено много добре позната в този блог и слушана в куп интерпретации, но така и така няма да съм аз ако не предложа поне едно прослушване, ей така, като за днес, а съм се спрял на:Kurt Nilsen - Walking In The Air


Написана за едно прекрасно късометражно филмче от 1982-ра по книгата "Снежния Човек" на Реймънд Брикс от 1978-ма (http://youtu.be/ubeVUnGQOIk)

А сега малко поуморен и премигващ по ред причини, отнасям се и последно "Ето ме, пак драснах, да отбележа!" ;)