вторник, 30 юли 2013 г.

„ - Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...“

За начало в казанчето ще блъсна едно абсолютно блогърско оплакване в което ще запратя и една щипка журналистика за аромат и смилаемост .. Ясно е, че с "#ДАНСwithme" дадохме не малко безредие на столичния трафик, но така или иначе никой не би отрекъл, че до реални проблеми с това не се е стигало и максимален процент от хората по шосетата ведно надуваха клаксоните в ритъма на тъпаните Ни. Но също така знаем , че не една и две причини влизат в ивентара на "героите" на протеста и шествията, а именно правителството и сюрията народ около него, които въплътиха отдела по пакости и безредие преди самите протестиращи да са развъртяли бушона си .. Без да изреждам всичките форми на провокация, които писмено и устно избълваха срещу протестиращите, сега отбелязвам само един случай в който намерих нещо нередно, а именно проблем свързан с градския транспорт вечер, използван от толкова много изнервени и уморено хора в летните юлски жеги! Характерно още за първите дни на ДАНСwithme беше "сметачните роботи" по спирките, тези локализатори на големи автомобили втора ръка от Германия, да забиват. Остатъчното време до пристигането на тролей, автобус или трамвай беше между 30 и 100 минути и рядко отговаряше на действителността - естествено, причината беше нарушеното движение по маршрутите на протестиращите. За това неудобство мандатоносителите споменаха със задоволство не един и две пъти и имаха един минимален процент подкрепа от хората, които са обвързани със постоянно и задължително пътуване между кварталите на София, около София и центъра. Пропускам още малко уводни брътвежи и подскок към наболелия въпрос .. Вече по спирките коментират, че независимо от протеста, който в определени случаи въобще не закача пряко или косвено линиите на транспорта, машините за отчитане на времетраенето започнаха много да се замайват, а транспортите си правят каквото си искат - големи интервали, неспазен трафик, промяна на маршрути без никакво спиране на движението по отредения за минаване на линията и прочее. Пример с тази вечер: Чакане на "94" на "Попа", посока СУ .. Ще дойде след 57 минути. Протеста часове по рано стигна до НС и хората останаха там или се разотидоха отрано. "94" идва на 7-мата минута от "57"-те наброявани по-рано .. Някои хора се качват за по една спирка, защото тролея който чакаха не ги взе, бил "за гараж", а още нямаше 23:00! "94" стига  до кръстовището на БСФС и нещеш ли, завива към стадион "Васил Левски". Спира. Пуфтеж, псувня, отваряне на врати.
"ПРОМЕНЕН МАРШРУТ, ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ"!? Абре, Вие сериозно ли?
Варианти, два: Или информацията от депото е абсолютно несверена или се гони умишленото създаване на неудобство с цел негодувание в жителите на града вечер. Дребен проблем, но кахър за размисъл .. Един концерт време за промивка и после пак, ако желаете или просто си го пуснете за фон, че комунягите горят нервни клетки безвъзвратно:



Преминавам нататък със една "хайлайф" политическа бомба за която драснах във facebook вчера: Забавната страна на българската политика през 2013-та бълва като вулкан, та чак черен път ми мина котка! Да не се окажем някакъв нов политически формат на ENDEMOL? - "Легендата на българския футбол Христо Стоичков е гласен за лице на партията на Николай Бареков. Това разкриха пред ПИК от обкръжението на Камата."
Аз затова сънувам, че от пресцентъра на социалистите са коментират неясна новина със "Значи отишъл при Значи, да пита Значи какво значи думата значи, Значи отговорил на Значи че думата значи нищо не значи!" #‎ДАНСwithme до полуда на шайката, стига са многословили в монодиалози с протеста, че и други покрай тях ще си купят набор комплект за политика! ДЕН 47 ..


За разтърсващ край, подготвям един случай, който ме занимава от час в безсъницата ми ..

Коментар под снимка във facebook:
Tihich Tihichat

Пропускане на автобус на кръстовището на ул. Оборище и бул. Васил Левски.
— в SofiaСнимката:

А сега да видим и няколко снимки от вечерта на сблъсъците и по-конкретно, "белия кон на ден 40", полицейския автобус:





МИ ТОЙ МАЛКО СЪЩИЯ 'МА!